Et slaraffenland af gode tilbud

14-12-2022Vejforum

Et slaraffenland af gode tilbud

Af drifts- og teknikdirektør Michael Kirkfeldt, Vejdirektoratet, formand for repræsentantskabet i Vejforum

For vej- og trafiknørder er Vejforum et slaraffenland af gode tilbud. Og Vejforum 2022 var ingen undtagelse. Man kan sige, at Vejforum er videndeling sat på formel. Der var flere end 1.000 deltagere, 60 udstillere, 44 sessioner og workshops, og det gav deltagerne rig mulighed for at få nye faglige input fra stort set alle hjørner af branchen. 
 
Jeg bliver altid både glad og imponeret over at være en del af en branche, der, som en af de eneste, forstår værdien af at samle hele branchen – entreprenører, rådgivere, kommuner, staten og uddannelses- og forskningssektoren – til én stor konference uden at skele til, om man måske har verserende uenigheder med en eller flere deltagere, kan løbe ind i en konkurrent eller risikerer, at ens gode medarbejder kommer i al for god snak med en attraktiv virksomhed, som mangler et godt hoved. 

Det er et meget komplet og unikt samarbejde, som vi kan være stolte af.

Fik du en god aftale med hjem?

Ved siden af det stærke faglige set up med sessioner og workshops var der den velkendte udstilling, som er med til at gøre Vejforum til et helt særligt arrangement. Her er de gamle kendinge, som man med genkendelsens glæde kan aflægge et besøg for at se, om der er ”nyt på hylderne” og heldigvis var der også nye udstillere fra ind- og udland.

Konceptet holder

Alt i alt viser Vejforums form og indhold at holde år efter år. Jeg er tiltrådt som ny formand for Vejforum fra i år og to år frem, og jeg har selvfølgelig nogle ønsker til udviklingen af Vejforum. Men jeg forstår, at et så gennemprøvet koncept skal ændres med små skridt, som også respekterer det eksisterende.

Jeg synes, der er behov for flere indlæg med input udenfor landegrænsen. Der sker så meget spændende i andre dele af verden, og mon ikke vi kan blive inspireret af lidt udenlandsk viden og praksisnære løsninger.

Og så skal vi blive bedre til at inddrage nogle yngre i planlægningen af Vejforum. Det repræsentantskab, som er faglig garant for indholdet, skal afspejle alderssammensætningen på Vejforum, og det kunne derfor være godt at få nogle yngre kræfter ind i gruppen.

Vi er ved at gøre klar til Vejforum 2023

I disse dage er vi ved at gennemgå feedback fra deltagerne på Vejforum 2022, og det er primært positive tilkendegivelser. 

Og allerede i februar 2023 mødes repræsentantskabet for at sætte rammerne for Vejforum 2023. Hvad bliver årets tema? Hvordan får vi tiltrukket flere udenlandske indlæg? – der er meget der skal afklares.

Så afsøg allerede nu mulige oplæg til Vejforum 2023. Og hvis du deltager på en udenlandsk konference, kan du holde øje med, om der er et muligt emne til Vejforum. 

Jeg glæder mig allerede til Vejforum 2023 – det kan kun blive godt!