Strategens agenda på Vejforum

17-11-2022Vejforum

Strategens agenda på Vejforum

Vejforum får i år besøg af en af landets mest markante strateger, når det handler om klimakrisen og bæredygtighed. For Lotte Hansen selv er det en glimrende mulighed for at få love til at adressere en branche, som alle ved skal levere stort, når det handler om klimaløsninger.

Lotte Hansen har stille og roligt arbejdet sig frem blandt de toneangivende debattører på den grønne dagsorden. Hun er kendt som en skarp analytiker med et stort engagement og med fokus på løsninger og strategier. Hun er gået fra politisk snak til konkret handling via sin egen virksomhed, Hansen & Ersbøll Agenda, hvor hun blandt andet hjælper SMV'er med at gøre konkrete bæredygtighedsudfordringer til forretningsmuligheder, det leverer svar på de store udfordringer. 

- Klimaet er desværre ikke en kommunikationsmæssig døgnflue, men et tema, som jeg som kommunikatør og strategisk rådgiver har kastet mig over som en slags bunden opgave, siger Lotte Hansen. 

Hun glæder sig derfor til Vejforum, hvor hun får mulighed for at henvende sig til en sektor, der som del af transportområdet skal betale en af de største klimaregninger. Det er biler, bønder og byggeri, som er de tre største klimasyndere, så spørgsmålet er, hvilke løsninger sektoren skal ty til, og hvordan vej- og trafikområdet fremover skal hænge sammen?

- Vi tilbyder i dag et fantastisk værktøj, hvor vi kombinerer Verdensmålene med et ESG-regnskab og en forretningsplan. Det er godt at arbejde ud fra. Samtidig er vi i Danmark godt på vej – men langt fra hurtigt nok – til et et bredt funderet og konstruktivt fokus i erhvervslivet på bæredygtighed og biodiversitet, siger Lotte Hansen og fortsætter:

- Det er for mig vanvittig spændende at få love til at tale om bæredygtighed og mobilisering til et så stort og interesseret publikum på Vejforum, der - som jeg har fået fortalt – hvert år møder talstærkt op for at hente inspiration, som de kan omsætte i handling. Det vil jeg meget gerne levere mit bidrag til og jeg lover at komme med konkrete værktøjer, siger Lotte Hansen, som regnes for et af de absolut stærkeste kort, når det handler om rådgivning om strategi.

Bæredygtighedsekspert

Lotte Hansen er en af landets tungeste strategiske rådgivere og eksperter inden for ESG og bæredygtighed. Her har hun et særligt fokus på udvikling af virksomheders bæredygtige fokus, bæredygtighedsstrategier og mobilisering af medarbejdere og omverden.

Hun har være tæt på bygge og boligsektoren siden hun var i praktik i byggeafdelingen på ambassaden i Berlin i 1998, Hun har siden være presserådgiver for flere boligministre, og rådgivet alle dele af sektoren om bæredygtig omstilling, både BL, boligselskaber, ejendomsadministratorer, bygherrer, entreprenører og været fast tilknyttet ministeriet i en årrække. Derudover har hun rådgivet en stribe små og store virksomheder i byg- og boligbranchen i bæredygtig omstilling.

Som bæredygtighedsekspert fokuserer Lotte Hansen på at skabe solide, transformative forandringer gennem dybest og bredest muligt engagement i handling.

Lotte Hansen åbner Vejforum den 7. december sammen med direktør i DI Transport, Karsten Lauritzen.