Vejbranchens Pris gik til Aalborg

14-12-2022Vejforum

Vejbranchens Pris gik til Aalborg

Vejforum ser fremad ved at præmiere det bedste studenterprojekt med Vejbranchens pris, som hvert år bliver tildelt studerende. I 2022 er prisen gået til fire talenter på Aalborg Universitet for deres studier i anvendelse af bitumen som stabiliserende vejmateriale med fokus på såvel markedet som den grønne dagsorden.

Vejforum er en af landets allerstørste faglige konferencer med langt over 1.000 deltagere. Her opsamles hvert år ny viden, der udveksles erfaringer og deltagerne er således med til at styrke den danske vejsektor, så vi alle får de bedst mulige veje at køre på, uanset om vi cykler, kører bil eller er chauffør på tunge køretøjer.

En af de tilbagevendende indslag er kåring af årets bedste studenterprojekt, som sker på baggrund af indsendte artikler, hvor de studerende præsenterer og sammenfatter deres projekter. I år faldt valget på et projekt om BSM, der forhåbentlig kan bidrage til mere klimavenlige veje.

BSM er kort for Bitumen Stabiliseret Materiale og de studerende har gennemgået erfaringer, kritisk vurderet den grønne gevinst og set på markedet, producenterne og de kommunale aftagere med henblik på at afdække, hvad der skal til for at sætte endnu mere skub i implementeringen af BSM.

Og vinderne er ...

Vejbranchens pris for Bedste studenterprojekt 2022 er et rejselegat på 20.000 kr, som går til fire studerende, som gør branchen klogere på anvendelse af BSM. De fire er:

  • Emma Hyldgaard Henningsen, studerende Aalborg Universitet
  • Kristoffer Lyhr Larsen, studerende Aalborg Universitet
  • Magnus Johan Pedersen, studerende Aalborg Universitet
  • Michael Hartmann Sørensen, studerende Aalborg Universitet

Vejleder Søren Munch Lindhard, Aalborg Universitet

- Vejbranchen er mere grøn end man skulle tro med alt den sorte asfalt. Men hvert år ser vi spændende bud på, hvordan vi kan arbejde seriøst og målrettet på at implementere de grønne ambitioner i vores hverdag, siger Carsten Bredahl, der er konferenceansvarlig for Vejforum.

Det afspejler sig flittigt i de studerendes fokus. Her handler det typisk om at afdække alle afkroge af de processer, der skal føre frem mod en ansvarlig, kompetent og klimabevidst sektor.

- Blandt de studerende og ikke mindst i årets vinderprojekt ser vi ambitioner på  kontinuerligt at fokusere på vejsektorens klimaaftryk. Vinderprojektet er et eksempel på, at det er de mange bække små, der i sidste ende skal flyde sammen i den grønne omstilling, pointerer Carsten Bredahl.