Vejen til DI Transport

17-11-2022Vejforum

Vejen til DI Transport

DI Transport påtager sig ansvar for en af de helt store klumper i den grønne omstilling. På Vejforum vil direktør Karsten Lauritzen fortælle om de mange tråde, der skal nå sammen for, at det lykkes.

Vejforum 2022 byder Karsten Lauritzen velkommen til vejsektoren. De fleste kender nok Karsten Lauritzen som tidligere skatteminister, og han var gruppeformand for Venstres folketingsgruppe før han stillede sig i spidsen for transportområdet i Danmark største erhvervsorganisation.

Den 1. februar 2022 tiltrådte han nemlig som branchedirektør i DI. En overraskelse for mange, da han indtil da havde været et af partiets Venstres stærkeste kort på Christiansborg. Nogle måneder - og en broget valgkamp efter - ser det måske ud til at være et rigtigt godt valg at fortsætte karrieren på Rådhuspladsen i Industriens Hus som direktør for DI Transport.

Tæft og vilje til resultater

- Absolut. Jeg har i dag sat mig solidt og tilfreds til rette og er i fuld gang med at skabe muligheder for transportområdet, forretningsmæssigt såvel som regulatorisk. Det handler om at få enderne til at nå sammen, når fx implementeringen af den ambitiøse infrastrukturplan skal afhandles. Men nok så meget om at forvalte det store ansvar, som transportområdet har i forhold til den grønne omstilling, siger Karsten Lauritzen.

Politisk tæft og masser af vilje til at søge og skabe resultater er en del af den jobbeskrivelse, som Karsten Lauritzen kan levere på. Med masser af politisk erfaring, et godt netværk og en optimistisk tilgang til udfordringer er DI Transport med Karsten Lauritzen i fuld gang med at tage bestik af de klimamæssige udfordringer.

- Den grønne omstilling er den helt store udfordring for transportsektoren. Og jeg er optaget af, at transportområdet tager ansvar og er med til at finde løsninger. Vi skal vise vej og samtidig sikre, at det sker med skyldig respekt for at bevare virksomhedernes konkurrenceevne, siger direktør Karsten Lauritzen, og tilføjer:

- Der vil i de kommende år ske en omvæltning i forhold til såvel transportmidler som infrastruktur, som vil blive dyr, men som også er af afgørende betydning for vores samfund. Her vil DI Transport placere sig så centralt som muligt i dialogen og samarbejdet med regeringen og Folketinget.

Cykler, lastbiler og fly

Karsten Lauritzen kommer til at åbne Vejforum som direktør for en kæmpestor sektor, der rækker langt videre end vejsektoren. DI Transport har ansvar for interessevaretagelsen af hele transportsektoren, som også omfatter godstransport, luftfart, cyklister og bilister og den kollektive transport.

- Vi sidder med andre ord med en vigtig nøgle til den grønne omstilling. Jeg er derfor optaget af, at vi får en intelligent grøn omstilling af hele transportsektoren herunder fremtidens transportmidler og infrastruktur. Danmark er under forvandling, og det er en opgave, som handler om at få alle tråde til at hænge sammen, herunder også sammenhængen mellem by og land, pointerer Karsten Lauritzen som optakt til Vejforum 2022.