Verdens Vildeste Vejlappere - en ny mission for sikre cykelstier

20-11-2023Vejforum

Verdens Vildeste Vejlappere  - en ny mission for sikre cykelstier

Når Michael Jeppesen, direktør i det kreative bureau MUST og idémand bag Verdens Vildeste Brobyggere, og Henning Peer Jensen, direktør hos Rambøll, går på scenen 7. december til Vejforum handler det om Verdens Vildeste Vejlappere - et nyt undervisningsforløb, som introducerer børn til vejsektoren.

VEJ-EU er  sammen med bureauet MUST i gang med at udvikle undervisningsmaterialet og -forløbet, Verdens Vildeste Vejlappere, målrettet 4.-6. klassetrin, som skal testes på en skole i Aarhus Kommune til foråret. I forløbet skal børnene sammen med entreprenører og unge asfaltører, ud og lappe huller på de cykelstier og veje, de har under fødderne hver dag:

 - Børnene er jo vores største eksperter på vejområdet! De cykler på den hver eneste dag, sjipper, spiller bold og slår sig på den. Derfor vil vi gribe dem og vise dem allerede fra 10-års alderen, hvor spændende asfalt er og hvor afhængige vi er af, at vores veje er gode og sikre at færdes på, fortæller idemand bag konceptet, Michael Jeppesen.

Unge rollemodeller i front

MUST står også bag brobygningskonkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere, som i 2024 finder sted for fjerde gang. Her dyster lærlinge i at bygge broer i beton, stål og træ på tid, og vinderbroen kåres af dommere fra bl.a. Rambøll, COWI og tegnestuen bag Storebæltsbroen, Dissing+Weitling. Bag metoden står et ønske om at fremvise storheden, stoltheden og nødvendigheden i håndværks og -byggefagene: 

- Med projekter som Verdens Vildeste Brobyggere - og snart Verdens Vildeste Vejlappere - sender vi unge håndværkere, lærlinge og studerende i front som rollemodeller over for de målgrupper, som om få år skal til at vælge en uddannelse, fortæller Jeppesen og fortsætter:

Når vi som del af Vejlapperne sætter en ung asfaltør til at undervise tror vi på, at børnene bliver revet med på en anden måde end i den almindelige undervisning. Ved rent faktisk at være med til at lappe og gøre landets veje bedre vil de få et forhold til Vejsektoren. De vil opleve stolthed ved håndværket, og dermed få en levende ide om, hvilke sjove og spændende uddannelsesmuligheder asfalten og vejene gemmer på.

Er du interesseret i at høre mere om Verdens Vildeste Vejlappere og muligheden for at blive partner i projektet, kontakt da

Jeanne Helene Elkjær

projektleder hos MUST

jeannehelene.elkjaer@mu.st / 30 22 07 47